- Pse erdhe kaq vonë?! Pse erdhe kaq vonë tek unë, kur edhe dera e fundit u mbyll. Dhe dimri të la përjashta?
- Pse kjo Zemra ime kërkon dashuri prej teje? Të lutem kthehu përsëri dhe rri përgjithmon pran meje!
- Pse më rrah shpejtë zemra kur flas me ty, pse më rrjedh loti kur mendoj në ty?!
Pse një herë nuk mu afrove pse buzen tënde nuk ma dhurove?! A e din se të mbaj mall, a e din sa më mungon.
Ah shpirtë, eja më ledhato, eja me dorën tënde më lemo.
- Pse moj vajzë të mbaj në zemër, si më hyre kështu në shpirt?! Si mendjen ma ke tërhjek?!
Pse në mua nuk ka më hapesirë por vetëm ty aty të ndi? Do të kalon koha, do të rrënohet gjithësia,
do të përfundon jeta por ti nga unë do të mbetsh ajo, gjithë e vërteva.
- Pse të desha ty ?! Sepse ti prure tek unë thesarin e rinisë sime që une e kisha kyçur.
E kyçin e kisha fshehur,harruar e humbur diku. Si munde ta gjesh ti?
- Por ti shumë shpejt shkove të gjitha i harrove. Tash të pres këtu që të jesh me mu.
- Rrija netëve pa gjumë, mendoja për ne, për fjalet që thoshe dhe këtë se di përse.
- S`arrija të kuptoja pse kaq shumë të doja. Nuk e kuptoja pse nuk flija dhe në shtrat të mendoja.
- S'besoj se do të lëndohesh shumë, ti ende s'din ç'është dashuria, ndaj s'mundë ta kuptoje dot , prushin e ndjenjave të mija.
- S'kam besuar se më ik si era, s'kam menduar të jetoj pa ty, s'besoj se erdhi pranvera derisa s'pushojnë të lotojnë këta sy !
- S'kam dashur kurrë të të lëndoj se të kam dashur sa s'ka më, po ti më ikën më largohesh, ndaj dhe une ika e po të lë.
- Shiko sytë e mi dhe do të gjesh dashurin. Qëndro pran meje dhe do të falë lumturinë.
- Shumë e rëndë jeta pa ty, s'më ndalen lotët në sy. Zemrat tona më s'bashkohen as këto plagë më nuk sherohen.
Nëse këto rreshta i lexon, shkrimin tim e dikton, vetëm në mua pak mendon, dhe e din se zemra ime ende të don!!
- 1+1=2 të dua vetëm ty! 5+5=10 të dua për jetë! 1-1=0 ment mi morre sherro! Ndaq me plus ndaq me minus, ndaq pjestim,
ndaq barazim të dua shum o Shpirti im!!
- Deri kurë në vuajtje, deri kurë në vetmi, deri kurë kjo zemra ime do të vuaj për ty !
- Dhe nëse kam lënë diçka tek ti, një ndjenjë të vogel dashurie apo respekti, të lutem mbroje, mos e fshij nga kujtesa jote.
- Dy lule qelin ato herë do kur do thahen,por zemrat tona kurr nuk do të ndahen.
- Nuk premtoj te te dua perjete sepse asgje ne kete bote nuk është e perjetshme,
por premtoj qe nuk do te heq dore nga dashuria për ty një çast para se perjetesia te mbaroje..
- Dy zogjë jemi një shpirt e kemi,më vjen shumë keq e dashur që afer s’jemi.
- Dy sytë e mi rrjedhin vetëm lot ngase jemi larg njëri tjetrit dhe s`të përgdhel dot.
Zemra ndjen dhembje dhe më s`ndjen gëzim ngase ti më mungon në krahrorin tim.
- Eh, sa e sa orë e ditë më ikin duke të menduar ty,
netëve përpilitem dhe ndjej shtërngimin në zemër lotët më rrjedhin pa pushim deri sa bien rrezet e diellit mbi dritaret e dhomes sime,
atëherë lotët teren nga ngrohtesia e rrezeve mbi fytyren time.
- Edhe pse je larg edhe pse je larguar me sy nuk të shohë me zemër të dua,
po të pres me vuajtje e me vaj,dashurin ton në zemër e mbaj!
- E kam një dëshirë, oh sa është e thjeshtë me ti puthë buzët tjetër s'kisha deshtë.
- Edhe pse tani ne jemi larg njëri tjetrit,unë përseri të dua dhe ashtu do mbetet !
- Kur mbi varrin tim fillon punimi, kur mbi kokën time fillon vajtimi, kur mbi varrin tim vëndohet kurora,
atëherë dije e dashurse për jetë të harova!
- Sa mundem të shoh, syte e mi ty do të kërkojnë, sa mua më rrah zemëra, ty do të kujtoj!
- Sonte shoh një dorë që s'më bindet, shoh dy sy që të kerkojn,
ty e dashura ime dhe ndjej një zemër që ndoshta s'më përket mua,
ndjej dashuri që më përbin krejt trupin dhe pastaj shpirtin, mendimin,
gjakun, nervat dhe çdo qelizë të qenies time.
- Dashuri ,dashuri, nuk thuhet kotë se fillon me puthje dhe mbaron me lotë!
- Ta fali si kujtim shpirtin tim. Nëse shpirti s’të mjafton ta fali syrin që për ty loton.
Me lot në faqe me lot në sy , me zemër të helmuar mendoj vetëm për ty.
- Gjithënjë të kujtojë ,kurr s’të harrojë se nga zemra ime nuk mundem që të largojë .
- Jam unë që të thërras me zë te shurdhër dhe vuaj brenda vetes këtë dashuri. TË DUA me shpirt.
- Kur të ndihesh vetëm dhe të mos kesh qetësi vëre doren në zemër për mua pak mendo ulu pranë dritares dhe hënen shiko
atëherë unë nga larg do të ndiejë se vërtet më do,
tek dritarja do vrapoj ngre kokën dhe hënen shikoj dhe atje larg në qiell në largesi do të bashkohen shikimet tona plot dashuri.
- Le të fryjë er' e ftohtë, s'ka ç'më bën dimëri mua: Dashuria më mban ngrohtë, se pushtoj atë që dua.
- Me ta dhuru një lule ,lule ti je vet. Me ta dhuru një puthje nuk mundesh me fjet.
Unë të them të dua e ti s’më beson, pyte zemren time ajo të tregon !
- Me ty më qeshte zemra edhe kur ajo qante, me ty më ngrohte dielli edhe kur biente shi.
Ty të besoja edhe kur më gënjejshe.Me ty bisedoja edhe kur ëndërroja !!!
- Më duket sikur të gjitha fjalët para teje janë të kota! Dhe dal nga kjo gjendje,
e bie përsëri, e si mund të jem i qetë kur në zemër je ti?! Prandaj shko moj vajzë, shko ti prej këtej, largohu...
- Mos mendo se të kam harru, mos mendo se tjetër du, mos mendo se zemren time tjetër kush ka me gëzu.
- Në ketë natë të qetë pran dritares qendrojë,shiqojë yjet në qiell dhe për ty mendojë.