Larg meje
Ike diku larg me tënden deshir me harrove mua , e nuk me the lamtumir .
Më kujtoet ajo dit kur e dham besen te betuar ne te dy , zbashku ta kalojmë jeten .
Rreshti i shkruar aspak smë trazon , sepse zemra ime pergjithmon te don , shih si shkon rinia kot vetëm në vaj e lot vetëm nje gje e mendoj te vdes apo te jetoj .
* * *
Dashuria ne podrum
Në vitet shkollore në nje dhom te erresuar ëmbel bisedonim dy te dashuruar , i bëj pyetje vetes pergjigje me fjal ska , vall ajo qe i bashkon dy zemra emrin si e ka . Si i thojn kesaj gjeje vall a ka emer kur lëshoet buza mbi buzë e zemra mbi zemër .
Dy te dashuruarit pëgjigje kërkojnë e zmerat e tyre kthehen e thojn : Me buzë mbi buzë ndjej nje embelsi e zemër mbi zmër i thojn” Dashuri ”
* * *
Vaji i bilbilit
Një bilbil i bukur shum netë po këndon , dashurin e humbur me lot po e vajton , ai bilbil i bukur me ze qe po qanë ndarjen e te dashures me lot po e lan , at bilbil të gjor ska më kush qe e ngroh ,plaget e tij ne zemer ska kush ja shëron , ai bilbil nga dal po dëpsoet zemra e tij edhe nga dal po dopsoet , vajto bilbil vajto për fatin tend te zi se edhe mua më ngjau e njejta ” Tradhëti ”
* * *
A e dini
Sum jam i merzitur malli po me mbyt , syt me jan verbuar , qe ku ti ke shkuar , që sa koh u ben qe më ste kam pare , lotet po me pikojne mali me ka marrë, ate dit ti kur shkove ti më nuk u ktheve , nje plag ma bere dhe diçka më rrëmbeve , shkove dhe u trete humbe diku larg e la nje një djal në vuajtje ne ket jet pa fat , ti tani jeton , mendon per ardhmeri , se te don nje djal kët ” a e din ”
* * *
Pranoe ket leter
Nje her gabova se te dashurva , ne duart e tua krejt sishte u leshova ,
Por tani eshet vone kaloi çdo gje vuajtjet dhe gzimet nuk kthehen me !
Shum kam vuajtur dhe shum do te vuaj prej kur me the se ker e kam merituar ,
Ne zemren time ësht vulosur nje emer , vetem ty e dashur te mbaj ne zemer ,
Të kam lypur shum , ndër uje e hënë por nuk te gjeta se ishe e nxenë,
Nuk e di pse , smë thua mirdita apo lamtumir të pengon dikush apo ske dëshir ,
Tani ti nuk mundesh te ecësh krenar , sepse shumica e din se ti je tradhëtare ,
Mirpo këto per mua nuk jan azgje teper ne qoft se je mësuar mos tradheto dikend tjeter,